Налазите се | Још једна награда за Гласник!

Књига КЊИЖЕВНОСТ И КОМЕНТАРИ Слободана Владушића, објављена током 2017. у издању Гласника, добитник је награде „Ђорђе Јовановић“, која се већ пола века додељује за најбоље критичко-есејистичко дело.
Одлуку је једногласно донео жири у саставу: Леон Којен, Милосав Тешић и Драган Хамовић, а награда је равноправно припала Слободану Владушићу за наведено издање и Зорану Милутиновићу за монографију БИТКА ЗА ПРОШЛОСТ: ИВО АНДРИЋ И БОШЊАЧКИ НАЦИОНАЛИЗАМ, коју је објавила Геопоетика.
Награда, коју библиотека „Ђорђе Јовановић“ од 1967. додељује за најбољу књигу есеја и књижевне критике, објављену између два међународна сајма књига у Београду, биће уручена добитницима 7. новембра у истоименој библиотеци. Награда, као и библиотека, иначе, носе име књижевника, књижевног критичара и револуционара Ђорђа Јовановића (1909–1943).
Књига КЊИЖЕВНОСТ И КОМЕНТАРИ добитник је и награде „Лаза Костић“ за 2018. годину, која се додељује за најбоље књижевно остварење у претходној години, а у оквиру Међународног сајма књига у Новом Саду. Књига о књижевности, попут ове, нужно је и књига о животу – о томе како се може живети, како се може уживати у животу и како се у животу човек може борити за свој живот.