Налазите се | Разговор о књизи НАЦИОНАЛНО БРЕНДИРАЊЕ
У четвртак, 22. јуна, у Клубу – књижари – галерији Гласник одржан је разговор поводом oбјављивања књиге Национално брендирање Светислава Миловановића и Марија Лукиновића. 
 
О књизи је, осим двојице аутора, говорио и психолог Жарко Требјешанин, који пишући о овом издању, између осталог, констатује да су аутори на „најбољи могући начин објаснили и разјаснили комплексан процес, средства и често скривене механизме креирања бренда“, као и да су „убедљиво показали да ребрендирање државе – промена бренда нације представља важан државни посао који подразумева и захтева познавање целокупног процесa, као и посебних психолошких механизама његовог настанка и образовања“.
Ова занимљива књига констатује важност имиџа једне земље/нације и дефинише га као скуп фактора с подручја политичке активности, популарне културе, спорта, техничких достигнућа, индустријских производа, књижевности, филма итд., који другима шаљу одређене поруке о томе шта једна нација мисли, осећа, воли, шта вреднује, поштује и у шта верује.