Налазите се | Гласник у сарадњи са Министарством културе и Покрајинском владом припрема едицију о Великом рату

Службени гласник, Министарство културе и информисања и Покрајинска влада потписали су у уторак, 13. марта, Уговор о суфинансирању објављивања едиције Српска књижевност о Великом рату.
Сарадњу на овом великом и значајном пројекту у српској култури и књижевности озваничили су министар културе и информисања Владан Вукосављевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Сектора за издавање књига Службеног гласника Петар В. Арбутина.
Реч је о капиталној едицији, која се под називом Српска књижевност о Великом рату објављује поводом обележавања сто година од завршетка Првог светског рата и у знак сећања на страдање српског народа у њему, као и поводом стогодишњице присаједињења Војводине Краљевини Србији.
Едиција садржи 10 томова и обухвата приређена издања приповетки и поезије с тематиком Великог рата, као и пробрана, културно и историјски значајна дела познатих књижевника: Време смрти Добрице Ћосића, Велики рат Александра Гаталице, Дневник о Чарнојевићу Милоша Црњанског, Ратни другови Станислава Винавера, Деветсто петнаеста, трагедија једног народа Бранислава Нушића и другa.