Налазите се | Аутори - Горан П. Илић
Горан П. Илић

Горан П. Илић

Горан П. Илић је рођен 1. децембра 1965. године у Београду‚ где је завршио основну и средњу школу. На Правном факултету Универзитета у Београду је дипломирао, завршио магистарске студије и одбранио докторску дисертацију под називом „Границе испитивања првостепене пресуде у кривичном поступку“.

Од 1992. до 1997. године је радио у Вишој школи унутрашњих послова у Земуну као стручни сарадник за предмет Кривично процесно право. На Правном факултету Универзитета у Београду изабран је 1997. године за асистента за предмет Кривично процесно право, а сада је у звању ванредног професора на предметима Кривично процесно право, Казнена одговорност правних лица и Правосудно организационо право.

Написао је више монографских радова и чланака из наведених научних области, а учествовао је у изради већег броја закона из кривичноправне материје (Законик о кривичном поступку, Закон о одузимању имовине проистекле из кривичног дела, Закон о међународној правној помоћи у кривичним стварима, Закон о одговорности правних лица за кривична дела итд.).

Као стипендиста програма Бродел / Вилле де Парис 2003/04, организованог од стране Фондатион де ла Маисон дес сциенцес де л’хомме и Вилле де Парис, стручно се усавршавао у Паризу. Од 2008. године је члан Гроупе еуропéен де рецхерцхес сур лес нормативитéс.

Члан је редакција часописа ЦРИМЕН, Безбедност и Билтена Вишег суда у Београду.

Члан је Комисије за помиловање председника Републике Србије.
Одлуком Министра за национално образовање Републике Француске од 1. марта 2011. године одликован је Орденом реда Академске палме у рангу витеза (Цхевалиер данс л’Ордре дес Палмес ацадéмиqуес) за допринос у развоју француско-српске сарадње.

Ожењен је и отац Михаила и Александра.

За судију Уставног суда именован је у априлу 2010. године.

ПРАВОСУДНО ОРГАНИЗАЦИОНО ПРАВО
Поглед у књигу
ПРАВОСУДНО ОРГАНИЗАЦИОНО ПРАВО
Приручници за полагање правосудног испита  - књига 13'
саиздаваштво са Правним факултетом Универзитета у Београду
друго измењено издање
2009
14 х 20 цм
152 стр.
броширан повез
ћирилица
978-86-519-0384-0
Пуна цена:
440,00 ДИН

Цена на сајту:
418,00 ДИН + (трошкови доставе)

Књигу тренутно не можете наручити од нас.