Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | ЕКОНОМСКА ЕДИЦИЈА
БОГАТАШИ И СИРОМАСИ
Поглед у књигу
БОГАТАШИ И СИРОМАСИ Кратка и необична историја глобалне неједнакости
превела Милена Бумбуловић
прво издање, 2012
15 х 23 цм
220 стр.
броширан повез
ћирилица
ISBN: 978-86-519-1194-4
Пуна цена:
1.100,00 ДИН

Цена на сајту:
330,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
330,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Цена за чланове клуба са попустом:
330,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Ко је најбогатији човек свих времена? Да ли место Вашег рођења утиче на износ новца који ћете зарадити за живота? Како бисте то знали? Зашто – осим као куриозитет – ова питања имају смисла? У Богаташи и сиромаси Бранко Милановић, један од водећих светских експерата за питања богатства, сиромаштва и понора који их дели, објашњава ове и друге мистерије о неједнаком простирању богатства у свету, данашњем и некадашњем.
 
У три есеја, Милановић на популаран начин представља три типа разлика у богатству: унутар једне земље, између земаља и између појединаца у целом свету. Њих прате занимљиве приче које је назвао вињетама, у којима ћемо наћи одговоре на питања колико је зарадила Ана Карењина тиме што се заљубила? Какво је поређење између богатих античких Римљана и данашњих богаташа? Где се на кенијској расподели дохотка налази Обамин деда? Шта би марксизам рекао о савременом свету? Како место живљења утиче на нечије имање? Циљ прича је да се открије важност улоге коју разлике у дохотку и богатству, изобиљу и сиромаштву, играју у нашим свакодневним животима, као и значај који су имале током историје.
 
И поред занимљивости, ово је озбиљна књига. Она се бави дубоким питањима утицаја (не)једнакости на савремени свет и могућностима да екстремна неједнакост угрози социјални поредак.
Dodajte komentar
Тренутно нема коментара за одабрану књигу. Будите први који ће написати коментар.