ЦРВЕНА ФАРБАНА КОСА
ЦРВЕНА ФАРБАНА КОСА
саиздаваштво са Paideia Београд, превела Ирена Богдановић, прво издање, 2017, 14 х 20,5 цм, 368 стр., тврд повез, латиница, ISBN 978-86-7448-633-7
Пуна цена:
1.430,00 ДИН

Цена на сајту:
1.358,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.287,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Црвена фарбана коса Косте Мурселаса (1932–2017) један је од најпознатијих и најпродаванијих савремених грчких ро­мана. По њему је снимљена и серија 1992, а преведен је на немачки, енглески, француски, турски и хебрејски.

   Коста Мурселас приповеда о животу и људима послератне Грчке стварајући савремену верзију Грка Зорбе. Писац-при­поведач посматра после много година свој живот и схвата да смо «погрешно живели, на погрешна врата куцали, у по­грешним креветима спавали, погрешне људе волели и погрешне изборе направили», док његов главни јунак Луис, потпуно ослобођен жудње за материјалним вредностима, својом жи­вотном филозофијом, а и делима, потврђује да је све могло бити другачије и да нас «велика грешка» доводи до последњег и судбинског сагледавања живота. Свака епизода из Луисо­вог живота изузетно је интересантна, кулминира и затвара се, да би се већ у следећем поглављу поново наставила, а ова књига од преко 500 страна чита се у једном даху, изазива и надражује својом естетиком, еротиком, непредвидљиво­шћу. Мурселас приповеда богато и једноставно, с великом дозом хумора и ироније, често цинично расположен према животу и догађајима које описује.